Sinds een aantal maanden is het woord ‘’huispak’’ helemaal hip. De verkoop van dit kledingstuk is ook behoorlijk gestegen. De plotselinge populariteit van het huispak is mede veroorzaakt door de Tilburgse Roy Donders. Maar waarom is nu het huispak dan ineens zo populair? En wat is het nou eigenlijk precies voor kledingstuk?

Zoals de naam al zegt is een huispak een pak dat je aantrekt wanneer je thuis bent. Een huispak lijkt een beetje op een joggingpak, een jumpsuit of op simpele sportkleding. Het is in ieder geval erg gemakkelijke kleding die je aantrekt wanneer je na een lange dag hard werken thuis even lekker tot rust wil komen. De meeste huispakken zijn gemaakt van een zachte stof waarmee je het snel warm krijgt. Een huispak zit lekker en comfortabel. Een huispak kan dus een beetje vergeleken worden met een pyjama. Huispakken worden tot nu toe eigenlijk alleen nog maar door vrouwen gedragen en dus ook alleen maar voor vrouwen ontworpen.

Omdat een huispak zo fijn en gemakkelijk zit, trekken veel vrouwen het aan na bijvoorbeeld een lange dag te hebben gewerkt. Bij Ans Koster in Didam kun je kiezen uit diverse huispakken in verschillende prijsklassen.

Ans Koster